Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστατευομένων Περιοχών - Πάρκων 2024

    «Ψηφίζουμε για τη Φύση» 

    Συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Προστατευόμενων Περιοχών – Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2024), ο Συνεταιρισμός του Δάσους Κούπας, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας, σας προσκαλούν να γιορτάσουμε πάλι, νέες αυτή τη φορά, ομορφιές του τόπου μας. Με κεντρικό σύνθημα «Ψηφίζω υπέρ της Φύσης» αναδεικνύουμε την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αξιοποιούμε τη δυνατότητά της να συνδέει διεθνώς τους ανθρώπους. 

    Η κεντρική εκδήλωση, που θα έχει και φέτος στοιχεία προσφοράς εθελοντικού έργου, θα γίνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Με αφετηρία την Μεγάλη Βρύση του χωριού, ώρα 09:30 πμ, σας προσκαλούμε να πάρουμε το δρόμο που οδηγεί από τη “Μπαγιάνκα” προς τη “Βάλια Ντι Νάπαρτη”, για να γνωρίσουμε το μονοπάτι, να συμβάλουμε στην συντήρηση και ανάδειξή του και ταυτόχρονα να απολαύσουμε τα μοναδικά του τοπία, μαζί και με όλα τα δείγματα της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας τους.

    Η επιστροφή θα γίνει από το Νουτς (καρυδιές) και τη Κουγιάσα, με τελικό προορισμό την αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου, για το κλασσικό εκεί τσιμπούσι. 

    Σας περιμένουμε!!!

    Σημείωση: η διαδρομή είναι «ήπια-μικρής δυσκολίας», περίπου δίωρη – η συμμετοχή στην όλη εκδήλωση ελεύθερη και οι μετέχοντες κινούνται με δικά τους μέσα και ευθύνη.

    #Koupa

    #EuropeanDayofParks 

    #EDoP2024

    To Δ.Σ.


    Χρήσιμα Για Τον Χρήστη

    © 2024 dasoskoupas.gr All Rights Reserved.