Δελτίο Τύπου Συνεταιρισμού Διαχείρισης Δάσους Κούπας

    Δελτίο Τύπου του Συνεταιρισμού Διαχείρισης Δάσους Κούπας

    “Η Κούπα Ευρωπαϊκό Πάρκο”


    Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, καθώς και με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, Δασική Υπηρεσία, εθελοντές), που στηρίζουν τις προσπάθειές μας, ανακοινώνουμε ότι η αίτηση που υπέβαλε ο Συνεταιρισμός μας για να συμμετάσχει στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation) έγινε δεκτή και με απόφαση του ΔΣ, εκπρόσωπός του σε αυτή, ορίστηκε ο Διπλωματούχος Μηχ. Μηχανικός Πέτρος Μπουτμπάρας.

    Η EUROPARC, γνωστή και ως Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών της Ευρώπης είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός, που έχει στόχο την ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, όπως αυτή εντοπίζεται σε σημεία με χαρακτηριστικά επισκέψιμων πάρκων.

    Σε αυτή μετέχουν 365 πάρκα από 40 χώρες, περιλαμβάνοντας από ελληνικής πλευράς, εκτός από την Κούπα πλέον, περιπτώσεις όπως του Αίνου, της Βόρειας Πίνδου, του Υμηττού και της Καισαριανής, για την οποία αρμόδια είναι Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

    Ανάμεσα στα οφέλη που προσδοκούνται από αυτή την συμμετοχή για την Κούπα, όπως και για την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, είναι να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά της, να γίνει αυτή καλύτερα γνωστή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να διευρύνει τους ορίζοντες της τεχνογνωσίας των φορέων που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη- αξιοποίηση-προστασία των όντως αξιόλογων, αν όχι και μοναδικών, φυσικών και πολιτιστικών της χαρακτηριστικών.

    Επισημαίνεται ότι με βάση τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού αποτελούν οι κ.κ. Ι. Κίτης (Πρόεδρος), Π. Σαράφης (Αντιπρόεδρος), Τ. Ζάικος (Γραμματέας), Π. Μπουτμπάρας (Ταμίας) και Φ. Ζάικος (Μέλος).

    Για τον Συνεταιρισμό

    Ο Πρόεδρος

    Ι. Κ.
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image

    Χρήσιμα Για Τον Χρήστη

    © 2024 dasoskoupas.gr All Rights Reserved.