Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστατευομένων Περιοχών - Πάρκων

    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥOΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ – ΠΑΡΚΩΝ

    ΔΑΣΟΚΤΗΜΑ ΚΟΥΠΑΣ

    Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Συνεταιρισμού μας - ως φορέα διαχείρισης του δάσους Κούπας-, στον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστατευόμενων Περιοχών -Πάρκων, (EUROPEAN DAY OF PARKS ή EUROPARC DAY).

    Η φετινή θεματολογία της Ευρωπαϊκής Ημέρας μας προτρέπει να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με την φύση, να την αποκαταστήσουμε - σε ό,τι αφορά τις βλάβες που έχουμε προκαλέσει και να επανασυνδεθούμε ουσιαστικά μαζί της. Να απολαύσουμε την ομορφιά, την ποικιλομορφία, την αίσθηση ελευθερίας, που μας δίνει, αλλά και να εμπεδώσουμε την ανάγκη της για φροντίδα και προστασία.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Συνεταιρισμός μας, ως ένα από τα δύο συνολικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάρκων (Europarc Federation) από την περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να επισκεφτούν το δάσος μας, όπως και το χωριό μας. Να πάρουν ανά χείρας τους φωτογραφικούς τους φακούς ή και τα σημειωματάριά τους και, "οπλισμένοι" μ' αυτά, να γνωρίσουν, να αποτυπώσουν, και, κυρίως να μοιραστούν μαζί μας, μέσα από τις δικές τους φωτογραφίες και σημειώσεις τα τοπία, τα τοπόσημα και τις άλλες ομορφιές του, όπως και ιδιαιτέρως τη βιοποικιλότητά του.

    Συνδιοργανωτές μας είναι -και τους ευχαριστούμε θερμά- η Τοπική Κοινότητα Σκρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας και δύο εξαίρετες θεματικές ομάδες του νομού μας: Η “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ” και “Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ”, που όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούπας, καθώς και ο Συνεταιρισμός μας, θα έχουν ειδικά αφιερώματα στους ιστότοπους τους, το διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2022.

    Διευθύνσεις ιστοτόπων:

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΠΑΣ: https://www.facebook.com/groups/275168909671988

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ: https://www.facebook.com/groups/195703264293972

    Η ΒΙΟΠΟΙΚΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: https://www.facebook.com/groups/269187304623286 

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 με ομαδικό περίπατο στο δάσος για φωτογράφιση και καταγραφή, σχετικές παρουσιάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο/ Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Κούπας και δεξίωση στο προαύλιό του.

    Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας τους οποίους, επίσης, ευχαριστούμε θερμά.

    Η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη όσο και ευπρόσδεκτη.

    Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τις προσπάθειές μας.

    Για τον Συνεταιρισμό Διαχείρισης Δάσους Κούπας

    Ο Πρόεδρος ΔΣ
    Ι. Κίτης


    Χρήσιμα Για Τον Χρήστη

    © 2024 dasoskoupas.gr All Rights Reserved.